Nieuwjaarsduik Almere Haven 2024
Heb jij meegedaan? De foto's staan online!

Geschiedenis

Al sinds 1984 wordt er een nieuwjaarsduik georganiseerd in Almere. Triathleten Gregor Stam, Willem Braaksma, Ruud Bommezijn, Bas Rijkhof en Edwin Samshuijzen hebben de eerste nieuwjaarsduik georganiseerd. Zij trainden destijds in het zwembad van Almere haven, In datzelfde zwembad zijn toen de plannen gesmeed voor de eerste echte nieuwjaarsduik van Almere Haven.

In 1986 werd de organisatie van de nieuwjaarsduik overgenomen door de triathlon vereniging Almere (TVA).
In de eerste instantie werd dit georganiseerd door Roel Heyser met de bestuursleden. In 1988 heeft Leo Muijs(tevens TVA) het stokje overgenomen. En in 1993 namen Jan en Ingrid van Raalte het over. Nog steeds onder de vlag van TVA.
Jan van Raalte organiseerde niet alleen de duik, maar heeft zelf ook 15 jaar lang meegedaan aan de duik. Met een klein klaptafeltje stonden we klaar voor het startschot om 12:00u. DIrect na de duik kwamen ze allemaal een Jägermeister halen.
Later is de organisatie particulier overgenomen door Peter Schluter, Jan en Ingrid van Raalte.
Vanaf dit jaar is de organisatie overgenomen door Michelle Friedländer, echtgenote van Bob Friedländer die al vanaf de allereerste duik betrokken is bij de duik door het maken van prachtige foto's.